Рецепти
-
Типичната храна в Албания, която всеки трябва да опита
Албания е разположена между Адриатическо и Йонийско море и е известна с драматичния си пейзаж, който включва планини, реки и крайбрежие. Страната е известна и с богатата си култура и ароматна храна. Албанската кухня е смесица от турско, гръцко и италианско влияние. Ето някои традиционни албански храни, които трябва да опитате при следващото си посещение…
-
Как да използваме боб, за да създадем ново ястие
Добавянето на боб към вече съществуващо ястие е чудесен начин да го разнообразите и да добавите допълнителни протеини, фибри и хранителни вещества. Освен това бобът е сравнително евтин и може лесно да се намери в повечето магазини за хранителни стоки. Ето няколко съвета за това как да използвате боб за създаване на ново ястие. Има…
-
Науката за пилешките крилца: Как да ги приготвяме вкусни и хрупкави всеки път
Пилешките крилца са една от любимите закуски в Америка, и не само. Независимо дали ги харесвате по биволски, на барбекю с мед или обикновени, не може да се отрече, че са вкусни. Но чудили ли сте се някога защо някои пилешки крилца са апетитно хрупкави, а други са гумени и груби? Всичко това се дължи…
-
От прасето до гърнето: Ръководство за начинаещи по готвене със свинска мас
За много от нас думата “свинска мас” предизвиква образи от кухнята на нашите баби и дядовци, където на печката са се пържили мазни продукти от свинско месо. Днес свинската мас има лоша репутация – често я осмиват като нездравословна, старомодна съставка. Но какво ще кажете, ако ви кажем, че свинската мас всъщност е вкусна и…
-
6 заместители на бялата захар, които непременно да опитате
Бялата захар, наричана още гранулирана захар или трапезна захар, се произвежда от рафинирани захарни тръстики. Гранулираната бяла захар и другите естествени захари са подсладители, използвани във всички видове храни, включително печени изделия, подсладени напитки и десерти. Бялата захар е силно преработен продукт с празни калории, което означава, че не съдържа основни хранителни вещества. При натоварен…
-
Италианците правят тези 3 тънкости при печене на пица
Италианците, както всички знаят, се смятат за истински ценители на кръгла пица с мая и солен пълнеж. Никой почитател гурме не е против да се поглези с такъв деликатес, колкото и хранителните му навици да се различават от стандартните.
-
Следните тънкости правят истинските яйца по панагюрски
Яйца по панагюрски са любима и вкусна храна за ежедневието и дори за посрещане на гости. Те са от българите аламинути, които ще зарадват и изумят с вкуса си всеки ново опитал ги. При приготвянето им, най-сложното е сосът.