Науката за пилешките крилца: Как да ги приготвяме вкусни и хрупкави всеки път

Пилешките крилца са една от любимите закуски в Америка, и не само. Независимо дали ги харесвате по биволски, на барбекю с мед или обикновени, не може да се отрече, че са вкусни. Но чудили ли сте се някога защо някои пилешки крилца са апетитно хрупкави, а други са гумени и груби? Всичко това се дължи на науката за пилешките крилца. Ето какво трябва да знаете, за да приготвите най-вкусните и хрупкави пилешки крилца у дома

Науката за пилешките крилца

Пилешките крилца се състоят от три части: кост, месо и кожа. Ключът към това да ги направите хрупкави е да се отървете от възможно най-много влага, така че кожата да може да хрупка във фритюрника (или фурната). Ето по-подробен преглед на всяка част от крилцето и как да се гарантира, че тя ще бъде хубава и хрупкава

Месото

Ключът към приготвянето на страхотни пилешки крилца е да започнете с висококачествено месо. Търсете пилешки крилца, които имат наситен златист цвят и са без никакви дефекти.Месото, което е най-близо до костта, ще бъде най-сухо, така че това е частта, върху която трябва да се съсредоточите, когато се опитвате да получите хрупкави пилешки крилца.

Кожата

Кожата е тази, която придава на пилешките крилца характерната им хрупкавост. За да помогнете на кожата да стане хрупкава, трябва да премахнете възможно най-много влага от нея. Един от начините да направите това е като я подсушите с хартиена кърпа преди готвене. Друг начин е да набраздите кожата с остър нож – това ще помогне на топлината да проникне по-лесно до месото

Най-после да преминем и към приготвянате на пилешките крилца

След като сте намерили идеалните пилешки крилца, е време да ги подготвите за готвене. Овкусете пилешките крилца със сол, черен пипер и други желани подправки. След това оваляйте крилцата в тънък слой брашно. Това ще помогне за създаването на хрупкава кожа, когато пилешките крилца се сготвят. След това загрейте голям тиган на средна температура и добавете достатъчно масло, за да покрие дъното му. След като олиото се сгорещи, внимателно добавете пилешките крилца в тигана. Гответе пилешките крилца за около 10 минути или докато станат златистокафяви и готови. Поднесете пилешките крилца с любимия си сос за потапяне и се насладете