Италианците правят тези 3 тънкости при печене на пица

Италианците, както всички знаят, се смятат за истински ценители на кръгла пица с мая и солен пълнеж. Никой почитател гурме не е против да се поглези с такъв деликатес, колкото и хранителните му навици да се различават от стандартните.

Какви тънкости при печене на пица има:

Пицата ще завладее със своята гъвкавост, защото има стотици хиляди рецепти за отворен блат, покрит със зеленчуци, плодове, месо, сирене, яйца и пр.. Да станеш истински пицар, обаче не е толкова лесно, колкото си мислите. Трябва да притежавате ценни знания за приготвянето на перфектното тесто в най-обичаната закуска – италианската пица.

Съвети за готвене

Крайният вкус на ястието зависи от теста. Следователно основата се приготвя от няколко сорта пшеница (обикновена и едра) и се разстила върху блат тесто готов за печене. Истинско месене за тестото за пица става много бързо, но се оставят да втаса няколко дни. Движенията са плавни, но уверени. Майсторите пицари винаги се стремят да омесят всяка гънка, да напълнят тестото с кислород, да го направят меко и еластично. Истинският майстор никога няма да използва точилка. Работи тестото с ръце, разтяга го, хвърля го във въздуха, усуква го, изтънявайки “платното”, колкото може повече, с финес и грация. Дебелина на класическата неаполитанска пица е точно 3 мм в центъра и 1-2 см отстрани. Това стриктно правило се спазва във всички ресторанти. За да не се мокри тестото, може да го намажете със зехтин екстра върджин. Не трябва да се запасявате с прясно приготвено тесто за в бъдеще. След размразяване деликатната му текстура може да се счупи и няма да може да постигнете перфектния резултат, дори да положите всички усилия.

Вкусна основа като в пицария

Полуготовият продукт се пече при високи температури в каменни пещи, върху нагорещени камъни, които играят ролята на тава за печене. За кратък престой във фурната съставките имат време да се готвят, без да губят полезните си свойства, коричката става идеално хрупкава. В кухня, където фантазията може да се материализира в уникално вкусен шедьовър, вие сами имате правото да избирате съставки , да експериментирате с вкуса и да вземете решение за основата за бъдещото ястие. Тънко тесто без мая с хрупкава коричка или пищно многопластово за познати рецепти от нашето време. Забележка: Ако искате плоска основа, първо трябва да загреете 2 листа за печене във фурната на различни нива. Те ще са необходими за правилното изпичане на тестото. Разстиламе тестото върху горния пласт, топлината от долния ще се издигне нагоре, равномерно нагрявайки първия лист за печене. Това ще допринесе пицата да стане два пъти по-бързо. Правилно разстилане на тестото Това е най-деликатният процес. Тайната се крие в търпението и опита на майстора. Не използвайте точилки, месете тестото с ръце, усетете как става гъвкаво, не се къса при разтягане. Направете го с любов, без много шум, за предпочитане в топла стая. Ако сте привърженик на домашната национална кухня, тогава няма да купувате полуфабрикат в най-близкия магазин за хранителни стоки, а ще приготвите нежно тесто, пълно с кислородни мехурчета.

Лесна рецепта за тесто за пица

“Тайната на вкусната пица е в нейната простота.” Всичките 4 съставки са необходими за приготвянето на тестото: Топла вода (500 ml); Сол (25 г); брашно (1 кг); Суха мая (5 g). Забележка: Приготвя се без яйца, олио за готвене и други украшения!

За пълнеж:

Домати в собствен сок; Моцарела; Настърган пармезан; Пресен босилек; Зехтин.

Рецепта за пица:

Разтворете маята във вода, добавете захарта и солта. Внимание: „Необходимо е да се спазва правилното съотношение на брашно и сол, в противен случай излишъкът му ще потисне действието на маята и тестото няма да втаса, а недостигът му ще повлияе неблагоприятно на еластичността. В Италия често се използва морска сол. Пресява се брашното, оформя се хълм, в центъра, на който изсипваме течната смес. Месете, като постепенно добавяте вода в продължение на 20 минути, оставете за половин час. Изтъняваме тестото, като оформяме импровизирана чиния със страни. Разпределя се пълнежа. Пече се на 250 градуса за 15 минути. Най-отгоре се поръсва с билки и сирене.

Заключение:

Преди пицата е била – храната за бедните, сега обожаван деликатес и почетен гост във всеки дом. Пицата ще озари зимната вечер добре, ще нахрани дузина гости и ще се превърне в основно ястие на партито. И, за да го приготвите, имате нужда от доста – увереност и добро настроение и, разбира се, нашите съвети. Гответе с любов и ще постигнете успех с всяка нова пица.