Бермудският триъгълник – митове и легенди около загадката

Бермудският триъгълник, известен също като Дяволския триъгълник, е район в Северния Атлантически океан.. Той е ограничен от точки във Флорида, Пуерто Рико и Бермудските острови. През годините този район е бил свързван с редица мистериозни инциденти, включително изчезването на кораби и самолети. И така, каква е историята на Бермудския триъгълник? Дали това е просто мит или има нещо повече в това загадъчно място? Нека разгледаме въпроса отблизо.

Корабокрушения и изчезвания

Един от най-известните инциденти, свързани с Бермудския триъгълник, се случва през 1945 г. През същата година група от пет торпедни бомбардировача “Авенджър” на Военноморските сили на САЩ излитат от Форт Лодърдейл, Флорида ,на тренировъчна мисия. Самолетите никога повече не са видени или чути и никога не са открити следи от тях. Общо 14 души изчезват безследно в този ден

Митове и легенди около изчезването им

Въпреки че нито една теория не е доказана окончателно, съществуват редица възможни обяснения за това какво може да се е случило със злополучния “Полет 19”

  • Една от възможностите е самолетите да са изчерпали горивото си и да са паднали в морето. Това обаче изглежда малко вероятно, като се има предвид, че “Отмъстителите” са били оборудвани с достатъчно гориво за мисията.
  • Друга възможност е самолетите да са се сблъскали с тежки метеорологични условия и да са били свалени от вълни или силен вятър.
  • Трети предполагат, че самолетите са прелетели в друго измерение или са били отвлечени от извънземни! Разбира се, без конкретни доказателства е невъзможно да се каже със сигурност какво се е случило.

Странни явление наблюдавани в Бермудския триъгълник

Бермудският триъгълник се свързва не само с корабокрушения и изчезвания, но и с някои странни явления. Например, някои хора вярват, че електронното оборудване не работи правилно в този регион. Тази теория се наложи след като няколко самолета и кораба изчезнаха докато преминаваха през района – няма обаче научни доказателства в нейна подкрепа

Бермудският триъгълник е забулен в мистерия от векове – и може би това е част от неговата привлекателност. Макар че може би никога няма да разберем окончателно какво се е случило с Полет 19 или с други кораби и самолети, изчезнали в тази част на света, това няма да ни попречи да се чудим… В края на краищата, не е ли това половината от забавлението?