Какво не се прави след погребение?

Погребенията са едни от най-трагичните моменти в живота. В тези трудни и емоционални моменти, някои от нас може да не знаят какво да правят или как да се държат. В тази статия ще ви предоставим съвети и насоки относно това какво не трябва да правите след погребение, за да избегнете нежелани ситуации и да спазвате обичайните обществени норми.

Не обсъждайте разпределението на наследството с други членове на семейството.

След като някой от близките ни почина, може да се наложи да се обсъди разпределението на наследството. Въпреки това, трябва да избягвате обсъжданията за разпределението на наследството в присъствието на други места. Това може да доведе до ненужни спорове и конфликти в семейството.

Не задавайте глупави въпроси на семейството на починалия.

След погребението може да се наложи да комуникирате с някои от близките на починалия. Въпреки това трябва да избягвате задаването на глупави въпроси като например „Какъв тип рак имаше?“ или „Как е умрял?“. Това може да бъде нараняващо и да създаде още по-големи емоционални трудности вече трудните за семейството моменти.

Не изпращайте смс, емейл или fb съобщение на близките на починалия

Независимо от това колко бързо можем да комуникираме днес, след погребението не е приемливо да изпращате смс-и, електронни писма или фейсбук съобщения на семейството на починалия. Това е неподходящо и може да бъде възприето от близките на починалия като липса на уважение и нежелание за личен контакт.

Не обиждайте никого в присъствието на други гости

Погребенията са моменти за скромност и уважение към починалия и неговото семейство. Важно е да не изпадате в мрежата на силна емоционалност и да избягвате обидите или грубите реплики на другите гости по време на погребението. Това не е адекватно и може да предизвика още по-големи емоционални трудности.

Не изпреварвайте времето за жалеене

Важно е да не изпреварвате другите в процеса на жалеене. Настоящият момент е момент на скромност и уважение към починалия и неговото семейство. Не се стремете да бъдете първият или последният, който изразява своите съболезнования. Това ще бъде нарушение на обществената норма и няма да бъде в добър вкус.

Погребенията са емоционално труден момент, който изисква проявата на уважение, скромност и етично дългове. Важно е да не правите грешки, избягвате нежелателни ситуации и да се държите според обществените норми и традиции. Надяваме се, че тези съвети ще ви бъдат полезни и ще ви помогнат да избегнете емоционални трудности и нежелани ситуации след погребението на близък ви човек.