Колко държави има в Южна Америка?

Когато се обсъжда географията на нашата планета, Южна Америка често се пренебрегва. Но този континент всъщност е дом на дванадесет различни държави, всяка от които има своя уникална култура и история. В тази публикация в блога ще разгледаме държавите, които съставляват Южна Америка, и ще отговорим на въпроса: Колко държави има в Южна Америка?

Разберете бройката държави в Южна Америка

Южна Америка е голям континент, разположен в западното полукълбо на Земята. Той граничи с Карибско море и Тихия океан съответно на север и на изток. Континентът обхваща площ от 17 840 000 квадратни километра. По-голямата част от населението му живее в Бразилия и други части на Латинска Америка.

Кои са 12-те държави в Южна Америка

Дванадесетте държави, които съставляват Южна Америка, са: Аржентина, Боливия, Бразилия, Гвиана, Колумбия, Парагвай, Перу, Суринам, Уругвай, Венецуела, Чили и Еквадор. Всяка страна има свое собствено правителство и закони, както и индивидуална икономика, която допринася за цялостното развитие на континента като цяло. Например Чили е известно с износа си на мед, а Бразилия е един от водещите производители на соя в света. Парагвай има силна културна идентичност, дължаща се на коренното население, докато Уругвай предлага зашеметяващи плажове по крайбрежието си. Колумбия е дом на невероятно биоразнообразие благодарение на амазонската дъждовна гора, докато Венецуела има огромни запаси от петрол под почвата си. Аржентина има силно развита селскостопанска промишленост, докато Еквадор може да се похвали с невероятни природни пейзажи, включително величествени вулкани и буйни тропически гори. Географските особености на Боливия варират от високопланински равнини до ниски джунгли, докато Перу е дом на една от най-загадъчните древни цивилизации в света – империята на инките. И накрая, Гвиана и Суринам са две малки, но богати на култура държави, разположени на северното крайбрежие на Южна Америка между Бразилия и Венецуела.

В Южна Америка се намират дванадесет различни държави, всяка от които има своя собствена уникална култура и икономика, които допринасят за растежа и развитието на този регион като цяло. Независимо дали се интересувате от изследване на древни руини или от слънчеви лъчи по време на почивка на плажа – тук има за всекиго по нещо! Така че, ако сте се чудили колко държави има в Южна Америка – сега вече знаете! С толкова многообразие на една ръка разстояние – какво ще бъде следващото ви приключение?