Топ 5 на най-нелепи смъртни случаи на всички времена

Смъртта, за съжаление, е неизбежна част от живота. Но някои смъртни случаи са по-нелепи от други. От заклещване в стол до смачкване от крава – ето пет от най-странните и невероятни смъртни случаи, за които някога ще чуете.

1) Заклещване в стол

През 2005 г. мъж на име Тери Ванс Гарнър умира, след като заспива, докато седи в своя стол-легло, и се заклещва. Той не успял да се освободи и починал от задушаване вследствие на натиска на стола върху гърдите му.

2) Притиснат от крава

През 2008 г. фермер от Уелс умира, след като е притиснат от една от кравите си. Съобщава се, че животното го е съборило на земята и след това продължително време е лежало върху него, причинявайки му фатални наранявания.

3) Смърт от колело от сирене

През 2014 г. мъж от Италия умира, след като е ударен от огромно колело от сирене, което се е търкулнало от задната част на камион. Колелото е тежало над 300 кг и е причинило тежка травма на главата, довела до смъртта му скоро след това.

4) Удавяне от бира

През 2010 г. двама мъже в Лондон се удавят, след като решават да вземат уроци по плуване в надуваем басейн, пълен с бира. Мъжете изгубили съзнание поради алкохолна интоксикация и час по-късно били открити мъртви на дъното на басейна.

5) Погребан с урина

През 2006 г. мъж от Тексас умира, след като тъстът му го погребва до шия в напоена с урина почва като наказание за това, че е нахлул в имота им. Шокиращо е, че срещу тъста, изкопал дупката, не са повдигнати обвинения!

Въпреки че на пръв поглед тези пет смъртни случая могат да изглеждат странни или дори смешни, важно е да помним, че смъртта винаги е сериозна, независимо от начина, по който настъпва. Също така е важно да помним, че много злополуки могат да бъдат избегнати чрез подходящи предпазни мерки или решения, взети по силата на здравия разум – така че винаги се уверявайте, че внимавате там! Всичките пет инцидента, изброени по-горе, можеха да имат различен изход, ако хората просто бяха използвали по-добра преценка, когато се сблъскват с потенциално опасни ситуации – но за съжаление това не беше случаят с участниците в тези нещастни смъртни случаи.