Опасностите, които крие консумацията на твърде много канела

Много хора не осъзнават, че канелата може да бъде опасна, ако се консумира в големи количества. В тази публикация,ще разгледаме някои от опасностите, които крие консумацията на твърде много канела, и ще ви предложим няколко съвета как да се наслаждавате на тази подправка безопасно.

Какво в канелата я прави опасна

Канелата е често срещана съставка в много рецепти – от ястия за закуска до десерти. Но въпреки че може да направи храната ви вкусна, консумирането на твърде много канела всъщност може да бъде опасно. Канелата съдържа съединение, наречено кумарин, което може да бъде токсично в големи количества. Кумаринът се свързва с увреждане на черния дроб, а консумацията на твърде много канела може да увеличи риска от развитие на чернодробно заболяване

Освен че е рисково за черния дроб, консумирането на големи количества канела може да бъде опасно и за храносмилането. Канелата е естествен дразнител и консумацията на твърде много от нея може да възпали храносмилателния ви тракт и да доведе до проблеми като лошо храносмилане, киселини или дори язви.

Не на последно място, канелата може да бъде опасна и за нивата на кръвната ви захар. Тази подправка съдържа съединения, които могат да имитират инсулин, което може да доведе до опасно понижаване на кръвната ви захар, ако я консумирате твърде много. Ако имате диабет или друго заболяване, което влияе на нивата на кръвната ви захар, е важно да сте особено внимателни с канелата и да се консултирате с лекаря си, преди да я добавите към диетата си

Извод:

Въпреки че канелата е вкусна подправка, която може да придаде аромат на много различни ястия, важно е да сте наясно с опасностите от консумацията на твърде много от нея. Консумирането на твърде много канела може да ви изложи на риск от развитие на чернодробно заболяване или други здравословни проблеми. Затова, ако ще използвате тази подправка, правете го умерено и винаги първо се консултирайте с вашия лекар. Благодаря, че прочетохте!