Двата въпроса, които ще променят връзката ви

Много от нас си милслят, че трябва да се положи огромно усилие за да се спаси умираща връзка. Ако е предателство в много случай това е вярно, има два въпроса които могат да помогнат за стасяването на връзка.

Как звучат те?

1. Какво трябва да разбера по-добре?

Много често влагаме голямо количество енергия когато имаме неразбирателсво с любимият човек, за да му кажем нашата гледна точка. И се фокусираме се върху това, което ни разтройва, натъжава, притеснява – пробваме се да кажем това ясно на половинката си. Няма ли да е по добре, ако разберем от какво се нуждае половинката ни?

Въпросът… “Какво би желал да разбера по-добре?” променя напълно неразбирателсвото във връзката и това я съсипва. Когато попитате тези въпроси, по този начин не налагате вече гледната си точка, а се опитвате да разберете половинката си. Това е жест на ангажираност, истинки интерес и съпричастност – може да направи чудеса, да се отърве от чувството за безизходица и да успокои недоволството.

С този въпрос ще покажете любов и разбирателсво към половинката си, и също така отговорът може да даде ценна информация. Изслушайте полововинката си и сигурно ще чуете неща за които не сте никога предполагали.

2. Как трябва да се поправи връзката ни?

По този начин уважавате мнението му като искате неговото мнение за това как да се поправи връзката ви. По този начин ще види колко цените мнението му и ще разбере че все още е важен за вас.

Така му позволявате да каже какво му е пречело във връзката и недоволствата му. Така ще му позволите да каже своето лично мнение за това какво трябва да се промени във връзката ви, за нещата които му пречат да имате добри взаймоотношения.

Вслушайте се в това, което половинката ви ще ви отговори. Вслушайте се в думите му и разберете къде точно ти или той бъркате. Опитайте се да го разберете.