Време ли е да се разделите?

Раздялата никога не е лесно нещо. Понякога знаците са ясно очертани, а друг път това е вътрешно усещане, което се опитваме да игнорираме с месеци (а понякога дори с години). Дори когато сте решили да прекратите връзката, е много по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Ако сте обмисляли раздяла, но не знаете как да прецените ясно признаците, за да го направите, ето няколко индикатора, които ви уведомяват, че е време да си тръгнете – веднъж завинаги.

1. Вие сте се отделили

Ако чувствате, че любовта избледнява, знайте, че може да е естествено влюбените да се раздалечат. Нищо не казва, че трябва да сме същите хора, каквито сме били вчера, преди година или дори преди 10 години. Връзките, които издържат изпитанието на времето, са тези, които растат заедно. Ако сте оценили всички показатели по-горе и сте стигнали до този последен фактор, време е да се сбогувате с настоящата си връзка. Има нещо по-добро за вас.

2. Вие сте физически или психически малтретирани

Злоупотребата не е нещо добро. И като дами, трябва да се отнасяме към това като към автоматичен прекъсвач на връзката. Защото повече от вероятно, ако се случи веднъж, ще се случи отново. Никой не трябва да остава във връзка, в която той или тя е малтретиран вербално, емоционално, финансово или физически. Любовта не наранява и не контролира.

3. Правите компромис с ценностите си

Вашата почтеност и вашите ценности въплъщават това, което сте като индивид. И след като те бъдат компрометирани, знайте, че това е ясен червен флаг, че е време да си тръгнете. Когато вашите ценности започнат да се компрометират в името на това „да бъдете във връзка“, е време да преоцените и потвърдите стойността си извън тази връзка. Нито една страна в една връзка не трябва да губи същността на това кои са те като личности. Важно е да се отбележи, че взаимоотношенията са предназначени да ни повдигат и развиват, а не да ни намаляват и унищожават. Ако се чувствате повече критикувани, отколкото ценени във връзката ви, време е да преоцените и да приемете това като знак да го оставите.

4. Вече не ти пука

Обратното на любовта? Безразличието. И след като сте стигнали до точката, в която вече не ви пука – за вашия партньор, връзката или дори за себе си, е време да тръгвате.

5. Връзката ви е едностранна

Когато един човек винаги полага 99,9% от усилията, а другият постоянно дава 0,1%, това е едностранна връзка. Запитайте се откъде идва добавената стойност в тази връзка? Какво всъщност получавате от тази връзка? За да бъде ясно, има моменти в една връзка, когато единият партньор дава повече и обратното и това е добре, стига усилията да са реципрочни. Дефиницията на думата връзка показва, че е необходимо повече от един човек да участва. Ако връзката ви е постоянно едностранчива, това не е връзка, така че това е знак да я приключите.