Велика Сряда 2023 – ето какво се прави

Велика сряда, наричана още Шпионската сряда, е срядата от Светата седмица, седмицата преди Великден. Това е денят, в който Юда издава Исус за тридесет сребърника. Велика Сряда е важен ден в християнския календар и има специално значение за тези, които вярват в силата на късмета. Ето какво трябва и не трябва да правите на Света сряда, за да имате късмет в бъдещето.

Какво трябва да правите на Велика Сряда

  • Подготовка за боядисването на яйцата: Всички знаем, че Велики Четвъртък е основният ден за боядисване на яйца, така че по стара българска традиция децата се пращат да събират здравец, цветя и билки за боядисването на яйцата през утрешния ден. Здравец се събира , за да бъдете здрави и щастливи през годината.
  • Посетете църква: Велика Сряда е ден на молитва, и посещаването на църква е едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да имате късмет в бъдещето. Участвайте в службите за Страстната седмица и размишлявайте за жертвата на Исус.
  • Дарете на бедните: Даряването на бедните е акт на милосърдие и състрадание, който може да ви донесе благословия и късмет. Намерете благотворителност или причина, която подкрепяте, и направете дарение на Света сряда.
  • Постете: Постът на Велика Сряда е начин да покажете своето посвещение на Бог и да размишлявате за страданията на Исус. Постът също така може да ви помогне да оцените благословиите в живота си и да ви донесе късмет в бъдещето.
  • Медитирайте: Прекарайте няколко минути за медитация или в тихо размишление на Велика Сряда. Това може да ви помогне да се фокусирате върху вашите цели и аспирации и да ви донесе късмет в бъдещето.

Какво не трябва да правите на Велика Сряда

  • Не се върши домакинска работа: На този ден не е препоръчително към жените да не се мият прозорците, да не се чисти вкъщи, да не се изхвърля боклука – домакинската работа е забранена на този свят ден
  • Без клюки: Клюкарстването може да доведе до негативен ефект и лош късмет в живота ви. Избягвайте клюките на Велика Сряда и се фокусирайте върху позитивни мисли и действия.
  • Не заемайте пари: Заемането на пари на Велика Сряда се счита за нездравословно. Ако трябва да заемете пари, опитайте да го направите на друг ден.
  • Не работете: Велика Сряда е ден на почивка и размишление. Избягвайте работата на този ден и вместо това прекарайте времето си с близките си или в молитва.
  • Не правете големи покупки: Правенето на големи покупки на Велика Сряда не е препоръчително, тъй като се счита за нездравословно. Ако трябва да направите покупка, опитайте да го направите на друг ден.

В заключение, Велика Сряда е важен ден в християнския календар, и спазването на правилните ритуали може да ви донесе късмет в бъдещето. Посетете църквата, дарете на бедните, постете и медитирайте, за да донесете благословия и късмет. Избягвайте разгласяването, заемането на пари, работата и правенето на големи покупки на този ден. Следвайки тези насоки, можете да бъдеще здрави и щастливи през годината.