Какво не се прави на Благовещение 2023 година?

Благовещение е свещен християнски празник, който се отбелязва всяка година на 25 март. Той отбелязва момента, в който архангел Гавраил посещава Мария, за да ѝ съобщи, че тя ще роди Исус, и на някои места е известне дори като половин Великден. Макар че този специален ден е важен, има някои ключови неща, които трябва да избягвате да правите, ако искате година ви да бъде благополучна и изпълнена с радост. Нека разгледаме по-подробно какво да не правите на този ден, за да можете да празнувате с лекота и комфорт.

Спорове и избягване на конфликти

Едно от най-важните неща, които хората трябва да избягват на Благовещение, са споровете. Без значение с кого и за какво, споровете никога не водят до нещо положително. На този специален ден се опитайте да направите всичко възможно да стоите настрана от всякакви напрегнати ситуации или разговори, които ще доведат до спорове или недоразумения. Това означава да се пазите от личности, които могат да се опитат да извадят на показ и най-лошото във вас – дори и да са членове на семейството ви! Помнете, че се смята, че начинът, по който се чувствате и действате на Благовещение, дава тон на цялата ви година, така че се погрижете тя да бъде добра!

Забравете за парите

Друго важно нещо, което не бива да правите на Благовещение, е да забравите за паричните въпроси! Според фолклора на Благовещение, ако през този ден се случи да чуете кукувица, трябва незабавно да грабнете желязна монета, за да дойдат благоденствието и богатството в живота ви. Друго важно поверие свързано с празника е да носите пари в себе си. Смята се , че на когото са пълни джобовете на Благовещение, ще се радва на богатство през цялата година.

Забравете за гладуването

Нещо , което задължително не трябва да правите е да гладувате. Всички знаем за големия Великденски пост, но по време на Благовещение трябва да бъдете сити и доволни. На този ден се консумира риба и зеленолистни зеленчуци, така че можете да си подготвите една хубава празнична трапеза. Оставете гладуването за следващите дни – Благовещение е празникът на отбелязването на благата вест, така че е важно да бъдете в добро настроение, което няма как да се случи, ако мислите постоянно за храна.

В крайна сметка Благовещение е специален празник, изпълнен с много традиции и смисъл, но също така и с определени насоки за това какво не трябва да се прави през целия ден. От избягването на спорове и конфликти, през наличието на пари във вас , до това да се уверите, че не гладувате – това си струва да запомните, когато празнувате Благовещение през 2023 г.! Имайки предвид тези съвети, се надяваме, че тази година всички ще отбележат този специален религиозен празник спокойно, щастливо и духовно пълноценно!