Какво не се прави на Сирни Заговени 2023?

Сирни Заговезни е традиционен църковен празник, който се чества всяка година в първата неделя на Великия пост. Това е ден, отреден за прошка и опрощаване на греховете на хората. Важно е също така да се отбележи, че това е последният ден, в който на започналите Великия пост е позволено да консумират животински продукти, преди да започне строгият пост. Имайки предвид това, ето няколко неща, които трябва да избягвате да правите по време на Сирни Заговезни 2023 г.

Без пране, работа на полето и предене

Това може да ви изненада, но традиционните вярвания ни казват, че прането, работата на полето или преденето по време на Сирни Заговезни ще предизвикат градушка и ще доведат до лоша реколта. Забраната за тези дейности датира от векове и е валидна и до днес. Така че ако искате да сте сигурни, че тази година ще имате богата реколта, най-добре е да избягвате тези дейности по време на празничния ден.

Без кавги и конфликти

Сирни Заговезни е ден за прошка – той не е предназначен за кавги или каквито и да било конфликти. Това означава, че трябва да се постараете да простите на онези, които са ви обидили, да се откажете от всякакви обиди, които може да таите, и да се стремите към хармония с всички около вас. Макар че понякога може да е трудно, избягването на конфликти ще гарантира, че всички ще изживеят приятно Сирни Заговезни!

Без лицемерие

Лицемерието няма място на Сирни Заговезни – в крайна сметка това трябва да е ден, посветен на смирението и самоанализа. Уверете се, че каквито и действия или думи да използвате през целия ден, те са истински сърдечни и искрени – в противен случай няма да имат голямо значение!

Като следвате тези прости насоки по време на Сирни Заговезни 2023 г., можете да сте сигурни, че преживяването ви ще бъде положително и значимо. Избягването на пералната работа на полето или преденето ще гарантира, че реколтата ви ще бъде богата; кавгите и конфликтите трябва да се избягват, за да не се развалят преживяванията на някой друг; накрая, уверете се, че действията ви са искрени, като избягвате лицемерието на всяка цена. Имайки предвид тези съвети, пожелаваме на всички щастлив и спокоен празник