Кога се отварят подаръците за Коледа , за да имаме късмет през новата година

Отново е това време на годината! Дърветата са украсени, лампичките са запалени, а подаръците са опаковани и чакат под елхата. Но знаете ли, че има благоприятно време за отваряне на тези подаръци? Прочетете нататък, за да разберете кога трябва да отваряте подаръците си за късмет през новата година.

3 варианта кога се отварят подаръците за Коледа

  • Според старите женски приказки и суеверия най-щастливото време за отваряне на подаръците е в полунощ на Бъдни вечер. Това е така, защото се вярва, че Дядо Коледа се спуска през комина в полунощ на Бъдни вечер, за да достави подаръци на всички добри момчета и момичета. Затова, ако отворите подаръците си в полунощ на Бъдни вечер, ще бъдете благословени с късмет през новата година.
  • Друго популярно вярване е, че трябва да отваряте подаръците си на разсъмване на Коледа. Това е така, защото се казва, че бебето Исус се е родило на разсъмване на Коледа. Така че отваряйки подаръците си на разсъмване на Коледа, вие символично пресъздавате раждането на Исус и по този начин посрещате късмета в живота си.
  • И накрая, някои хора вярват, че е късметлийско да отворите подаръците си след църковната служба на Коледа. Това е така, защото тогава сте благодарили за всичките си благословии и по този начин сте поканили още повече късмет в живота си.

И така, ето го! Три различни момента, в които се казва, че е късмет да отворите подаръците си. Важното е да се наслаждавате на качествено време с близките си през този празничен сезон. Весела Коледа и щастливи празници!