Как да направите стабилна емоционална връзка в няколко стъпки

Да си във връзка не означава само да си лудо влюбен. Това, което също помага, е способността ви да общувате, да се доверявате и да бъдете добре със себе си. Емоционалната стабилност е това, което може да превърне вашите взаимоотношения от просто афера в дългосрочен ангажимент. Ако не сте много доволни от начина, по който се оформят нещата:

Ето 10 начина, по които можете да израстнете емоционално и да укрепите връзката си.

1. Слушайте, преди да съдите

Съвсем естествено е да правите прибързани заключения. Но следващия път, когато избухне спор, опитайте се да изслушате партньора си, преди да спорите или да правите заключения.

2. Давайте за да получавате

Ако искате някой да се отнася с вас като с принцеса, бъдете готови да се отнасяте и с него като с принц.

3. Отдайте се на 100 процента

Не се сдържайте. Ако искате връзката да работи, бъдете готови да опитате нови неща, излезте от зоната си на комфорт и поемайте рискове.

4. Общувайте

Най-добрият начин да израствате емоционално е да общувате. Не предполагайте и не очаквайте той да отгатне нещата; излез там и просто го кажи. Това прави живота лесен за всички.

5. Научете се да приемате проблемите

Вместо да живеете в балон; приемете проблемите във връзката си. Да ги приемете и след това да преминете към разрешаването им е първата ви стъпка към емоционална стабилност.

6. Недейте да се правите на жертва

Дори връзката ви да не върви там, където искате, научете се да приемате критика и работете за решение.

7. Прости и забрави

Колкото и клиширано да е, ще излезем и ще го кажем. Простете и забравете, защото задържането на минали спорове и негодувание не помага на никого. Ако нещо ви притеснява и не можете да го разрешите, може би е по-добре да продължите с живота си, вместо да задържате гнева си.

8. Спрете да гледате на компромисите като на негатив

Защото, когато се прави в положителна светлина, за да помогне на връзката ви, компромисите наистина могат да бъдат нещо добро.

9. Начертайте линия

Въпреки че всички сме за положителни компромиси, научете се също да начертаете линия. Ако има нещо, което ви притеснява във връзката ви, обърнете внимание на това и не се оставяйте по течението.

10. Не допускайте трети човек вътре

Независимо дали са вашите приятели или семейство, научете се да се справяте с спорове като двойка, а не като група хора.