Кога НЕ ТРЯБВА да отговаряш на sms-а му

Да успокойш желанието си да отговориш на съобщението му може да ти спести много неприятности след това.

Най-въздействащото съобщение, което да пратите е… Да не изпратите нищо! Не забравяйте, че има много по-приятни и интересни неща от това да се чудите дали да отговорите на съобщението му или не. Неща, които могат да ви забавляват или успокоят, като да прочетете нова книга или да се разходите в природата на чист въздух.

Наистина, понякога е много трудно да не отговорите на съобщението в Instagram, Facebook, Skype, имейл и т.н. на новия си приятел, на стария или на този, които се е държал съвсем не както трябва – и затова сте го зарязали.

Ако му отговорите веднага, така ще му покажете, че за да ви спечели единственото, което трябва да направи, е да ти прати един имейл или съобщение по някоя социална мрежа…

Понякога найстина е толкова емоционално трудно и ангажиращо да го мислите, затова решавате да не го мислите и му отговаряте веднага. Разни учени твърдят, че това е така, защото пръстите на ръцете ви интуитивно осъзнават, че ще си имат проблеми с мозъка ви, и за да спестят неприятностите реагират бързо. Още една причина да отговаряте светкавично е това, че сме много нетърпеливи и прибързани и не разбираме от какво огромно значение е да обмисляме и да не отговаряме прибързано, когато отговаряме на съобщението на мъж, за да не съжаляваме след това. А той може да:

а) Не се нуждае от отговор.

б) Не иска отговор.

в) Не заслужава отговор.