6 основни правила при връзка с интроверт

Това е страхотно; попаднахте на правилното място! Да научите повече за срещите с интроверт ще бъде особено полезно за вас, ако сте пълноценен екстроверт, типът човек, който обича и се зарежда от социалните взаимодействия. Отделянето на време, за да научите повече за срещите с интроверт, със сигурност ще бъде оценено от любимия ви интроверт!

1) Питайте ги от какво се нуждаят

Не чакайте да ви кажат, че се нуждаят от пространство, попитайте ги колко често обичат да остават сами и често им влизайте в положение, като ги питате как се чувстват.

2) Не приемайте лично тяхната нужда от самота

Интровертите обикновено се чувстват изтощени след много социално общуване, дори ако е само един на един с човека, когото обичат! Покажете подкрепата си, като разберете, че времето сами за тях не е свързано с времето далеч от вас, време е те самите да презаредят.

3) Планирайте срещи, които са удобни за тях

Може би вашият човек може да се чувства по-удобно да излезе на кафе, вместо да излезе на питие в претъпкан бар или да отиде на разходка, вместо да се разхожда из търговски център. Поискайте техните отзиви и ги приемете на сериозно!

4) Предупредете ги преди социална дейност

Ако искате да ги поканите на парти на приятел, предупредете ги, за да могат психически да се подготвят за това. Изненадващите социални ангажименти обикновено не са любими на интровертите.

5) Направете място за тях в разговора

Понякога екстровертите могат да приемат по-тихото, по-бавно темпо на споделяне и говорене на интроверта като знак да говорят повече, но интровертите също имат много за споделяне, стига да има място за това! Постарайте се да задавате обмислени въпроси и давайте място за отговорите.

6) Бъдете готови за компромиси

За някои двойки екстроверти/интроверти това може да изглежда като размяна на идеи за вечерни срещи: една вечер е идеалната среща за екстроверта, една вечер е идеалната среща за интроверта. Също така може да изглежда като организиране на срещи, на които знаете, че вие ​​(екстровертът) вероятно ще искате да останете по-дълго, така че може би ще решите предварително, че ще бъде извикан uber, за да отведе интроверта у дома, когато сращата свърши, така че екстровертът да може да остане и да напълни и своята чаша.

С напредването на връзката и опознаването ви по-добре, вие и половинката ви вероятно ще намерите страхотен ритъм за връзката си. Екстровертите често откриват, че започват да ценят по-тихите дейности с по-бавен ритъм и времето на връзка повече заради интровертния си партньор, а интровертните партньори често откриват, че се радват на повече групови социални взаимодействия, когато имат своя екстровертен партньор там, за да ги подкрепя.