6 стъпки към бързо възстановяване след раздяла

Краят на дългосрочна връзка в никакъв случай не означава край на добрия живот.

Когато се разделят с половинката си, много жени попадат в състоянието на депресия и не желаят да правят нищо, освен да страдат и да лежат. Това е разбираемо и напълно нормално, но трябва да приемеш, че краят на дългосрочната връзка не означава край на добрия живот.

Ето и 5 полезни съвета за бързо възстановяване след раздялата:

1. Прекратете всички контакти.

Много голяма грешка, която хората правях е да се заблуждават, че все още може да са приятели с бившия си доста бързо след раздялата. Може да е възможно, но за да преодолеете някого, най-добре е да не го виждате, да не говорите с него или да не знаете нищо за него известно време. Не можете просто да изключите чувствата си към някого и да ги гледате по платоничен или неутрален начин толкова бързо. Продължаването на контакта удължава болката. А надеждата няма да ви позволи да я преодолеете.

Нулев контакт означава очевидното: без изпращане на съобщения, разговори или събиране. Но включва и скритото: киберпреследване, ходене на места, където „случайно“ да го срещноте, като се мотаете умишлено на местата, на които ходи, общувате с неговите приятели или си измисляте причини да се виждате, като връщане на четка за зъби.

2. Блокирай го в социалните мрежи.

Недей да мислиш какво ще кажат другите, а помисли за твоето добро. Най-малкото, което искаш да виждаш сега, са щастливи снимки на бившия ти.

3. Спортувай.

Ще си тъжна за определено време, но да не правиш нищо и да лежиш по цял ден е безсмислено.

4. Вземи си почивка

Почини си за известно време от всичко. Почисти и освежи дома си, организирай ваканция извън града с приятелка и си намери ново занимание. Всичко това ще успее да ти помогне да се разсееш и да не мислиш за него.

5. Бъди внимателна със срещите

Превъзмогването на старата връзка с нова не е много добра опция. Запознанството с нов мъж не значи, че трябва незабавно да влезеш във връзка с него. Може само да се забавлявате.

6. Запомни, че си обичана.

Склонни сме да се саморазстройваме след раздяла. Мислим за всичко, което смятаме, че ние сме направили грешно, за да изгоним бившия, мислейки за всичките наши действия, за който съжаляваме. Мислим за нашите недостатъци и си казваме, че ние не сме били достатъчно добри за бившия. Това започва да ни кара да се чувстваме необичани и че един вид сме премахнати или дисквалифицирани от любовта.