7 неща, които не трябва да те притесняват в леглото

Въпреки че считаш себе си за широкоскроена и не изпитваш затруднения да говориш за секса съвсем открито, все пак някои неща те смущават, и то доста. Не трябва да се примиряваш с това!​

Отдавна вече сексът не е тема табу, но все пак има някои моменти, които са в състояние да те накарат да се изчервиш или да приемаш да правиш неща, които всъщност не искаш. Стига, не го прави повече!

Представяме ти част от най-често срещаните ситуации, в които просто не е необходимо нито да се извиняваш, нито да премълчаваш:

1. Не желаеш да правите определено нещо

Не е необходимо да се съгласяваш с всичко, което се смята за “общоприето” или което харесва на половинката ти… В случай, че той ти повтаря непрестанно, че всички други го правят, това си е чист опит за манипулация – нека си потърси друга тогава.

2. Събличането и голотата

Не се притеснявай от несъвършените си зони! Той едва ли ще се изненада от тях, тъй като най-вероятно също има такива, нали? Ако пък е човек, пред когото все пак се притесняваш да се събличаш на светло, но вероятно проблемът не е в теб, а в неговото поведение.

3. Без никакви притеснения може да използвате лубрикант

Масово все още се смята за неприлично да се обсъждат подобни въпроси, но имаш пълното право на желание да използвате лубрикант.

4. Ниското либидо

Желанието за секс е различно при всеки човек. Необходимо е разбиране. Просто понякога човек преминава през труден момент и въобще не му е до това.

5. Казвай на партньора си какво да прави, води го

Ако считаш някои неща, които той прави, за напълно излишни, обясни му това. Ако пък ти се иска да направи нещо, което пропуска, също му го подскажи.

6. Обилно подмокряне

Не се притеснявай – това в никакъв случай не е нещо лошо.

7. Напрегната си в леглото

Това е нормално. Просто понякога така се получава. Сексът е част от живота и не винаги нещата стават като по филмите…