Истински ли са чувствата ти към него или е само тръпка?

Влюбена ли сте? Откъде знаеш, че е истинска любов? Ами ако е само увлечение или мания? Или може би сте завладени само от тръпката да привлечете вниманието на някого, към когото сте привлечени. Всеки търси истинската любов. За съжаление някои хора, които смятаха, че вече са я намерили, осъзнаха, че не е така в момента, в който са се „разлюбили“. Разберете дали това, което изпитвате към някого, е наистина истинска любов, като проверите следните признаци:

1. Не изчезва.

Ако сте разлюбили, значи изобщо не сте го обичали. Това, което изчезва, е чувството на увлечение или привличане – защото чувствата са мимолетни. Истинската любов обаче не се основава на някакво чувство, така че остава дори когато вече няма привличане.

2. Преминава отвъд седмото небе.

Това възторжено чувство, което изпитваме, когато сме влюбени, всъщност е тръпката от привличането, която също се нарича увлечение. Когато сте в това състояние, не можете да мислите ясно и всичко изглежда сюрреалистично. От друга страна, истинската любов може да ви направи истински и рационално щастливи без тази магическа емоция.

3. Поставяте другия човек на първо място.

Истинската любов ви кара да дадете приоритет на човека, когото харесвате. Вместо да изисквате да се грижи за вас и да се отнасяте специално към вас (защото искате да се чувствате ценени), вие доброволно правите това за него, без да очаквате да ви се отплати. Освен това ви кара да поставите нуждите на този човек на първо място пред вашите собствени.

4. Не е сляпо влюбване.

Истинското нещо не прави вашия специален човек перфектен пред очите ви – което прави увлечението. Вместо това любовта ви кара да приемете човека въпреки неговите недостатъци. Въпреки че качествата имат значение при вземането на решение дали трябва да преследвате човека или не, вашата привързаност към него не се основава на тях.

5. Не се основава на квалификации.

Освен това истинската любов не е като процес на наемане на работа, който стриктно се придържа към набор от квалификации при избора на служители. Знаете, че наистина обичате, ако можете да изберете човека, дори ако той не отговаря на вашите стандарти. Той не отговаря на социалния статус, образованието, расата и други критерии.

6. Не криете човека.

Няма значение дали другите биха били впечатлени от вашия партньор или не, но вие обичате да казвате и показвате на света, че той е човекът, когото обичате. Гордеете се не с неговия външен вид, кариера или постижения – а със самия човек. Искате всички да знаят, че сте с него.

7. Не очаквате нищо в замяна.

Истинската любов е безкористна. Кара ви да дадете или да направите нещо за другия човек, без да изисква да получите същото. Не искате да го впечатлите или да му направите услуга, за да остане – просто ви пука.