Ето списък с 4 билки, които ще ви помогнат, ако имате Синдром на Поликистозните Яйчници

П.К.О.С. (синдром на поликистозните яйчници) е хормонално разстройство, което в наши дни засяга огромен брой жени. Въпреки че съществуват различни симптоми за разпознаване на състоянието, повечето жени остават неспособни да го идентифицират в по-ранен етап, което води до допълнителни усложнения. Точната причина за това разстройство все още не е установена, но се твърди, че промяната в хранителния режим и начина на живот може да облекчи симптомите и да подпомогне управлението на състоянието.

Хранителните вещества, съдържащи естествени билки и подправки, са мощни добавки за справяне със състоянието, като същевременно се получава така необходимото облекчение. Тези ароматни подправки ще подпомогнат подходящата детоксикация на организма, ще съживят репродуктивната система, ще регулират инсулиновата резистентност, като същевременно ще подобрят дисбаланса на хормоните в организма. Прочетете нататък, за да разберете повече за тези естествени билки.

Канела

Канелата, известна още като далхини, е прекрасна подправка по различни причини. Изпълнена с противовъзпалителни и антидиабетни свойства, канелата може да въздейства върху високите нива на кръвната захар, като същевременно подобрява чувствителността към инсулина при жени, страдащи от П.К.О.С. Репродуктивното и метаболитното здраве на жените с П.К.О.С.  се подобрява чрез редовна консумация на канела, в резултат на което тя спомага за подобряване на менструалния цикъл.

Гудучи

От регулиране на теглото до опростяване на хормоналния дисбаланс – Гудучи е естествено еднократно решение за укрепване на репродуктивната система на жените. Гудучи съдържа комбинация от множество хранителни вещества, включително желязо, цинк, мед, калций, фосфор и манган, които са важни за укрепване на женското здраве. Освен това успокояващият му ефект коригира хормоналния дисбаланс и намалява възпаленията при жени с П.К.О.С.

Аспержи

Аспержите, са значима аюрведична билка, която е доста ефективна за облекчаване на симптомите на П.К.О.С. Тази вълшебна билка е добре известна с това, че развива фоликуларния растеж, като същевременно намалява нулевата инсулинова чувствителност, следователно подобрява менструалния цикъл и регулира притока на кръв. Аспержите са  богати на  множество витамини, сред които биофлавоноиди, витамин В, калций и цинк, които са от съществено значение за подобряване на здравето на жените.

Ашваганда

Загубата или увеличаването на теглото, стресът, влошеното психично здраве и небалансираният цикъл на менструация са някои от най-тревожните признаци на П.К.О.С., а ашваганда е невероятна билка, която може да направи чудеса с всеки симптом на това заболяване. Ашваганда помага за повишаване на плодовитостта и намаляване на нивата на кортизол, като същевременно защитава когнитивното здраве. Освен това тя спомага за намаляване на апетита, което подпомага поддържането на здравословно тегло. Консумацията на ашваганда помага и за обратното развитие на косопада, който е основен проблем при П.К.О.С..

Включете тези естествени билки в начина си на живот и следете за телесни промени. Не забравяйте да се консултирате с лекар, ако забележите някакви неприятни симптоми.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *